Peter Plavčan (SNS) oktatási miniszter bukásával és Ján Richter (Smer) munkaügyi miniszter megtartásával véget ért a képmutatás időszaka. A kormánykoalícióban nincsenek kollegiális kapcsolatok, csak rivalizálás, nyomásgyakorlás és zsarolás – nyilatkozta a tegnapi ülést követően a legerősebb ellenzéki kormánypárt, az SaS.

 

A liberálisok szerint véget ért a kormánykoalíció békés időszaka, amikor az oktatásra és tudományra szánt uniós pénzekből nem adtak a főiskoláknak és a Szlovák Tudományos Akadémiának, helyettük pedig olyan inkább gyanús cégek kaptak euromilliókat, melyeknek közük sincs a tudományos és kutatási tevékenységhez.

 

„Szlovákiát ma egy korrupt koalíció irányítja. Jelenleg azonban sokkal rosszabb állapotban van, mint néhány héttel ezelőtt. Leleplezték és lerántották róla az álarcot. Reméljük, hogy az utóbbi hetek felnyitották a lakosok szemeit és közelebb kerültek a vereséghez”

 

-nyilatkozta Richard Sulík pártelnök.

 

 hirdetes_810x300  

„Ennek a kormánykoalíciónak nincsenek a különböző nézetekből, eltérő szociális és gazdasági problémákat megoldani kívánó javaslatokból eredő vitái. Az emberek az utolsó helyen vannak. Az első hely az üzleté, a közvagyon szétlopásáé és zsákmány megosztásáé.”

 

-fogalmazta meg álláspontját Richard Sulíkkal közösen Ľubomír Galko és Jana Kiššová alelnökök, valamint Natália Blahová és Lucia Ďuriš Nicholsonová.

 

Lucia Nicholsonová szerint titkos rendőrségi dokumentum bizonyítja, hogy Danko korrupt

 

SME
kép: sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!