A Vollkswagen Group autógyártó konszern 2030-ig 20 milliárd eurót akar elektromos járművek fejlesztésébe fektetni. Hogy megdöntse a Tesla uralmát, megfizethető népautókat akar gyártani.

 

A VW hétfői bejelentése szerint 2025-ig 80, teljesen elektromos modellt akar a piacra dobni. A dízelbotrány miatt fuldokló német konszern többek között ezzel próbálja meg visszaszerezni vevői bizalmát, de nem mellékes, hogy a károsanyag-kibocsátások miatt őt „bemártó” USA-nak vágna vissza azzal, ha beelőzné a Teslát a népautók piacán.

 

Márpedig az amerikai autógyártó legolcsóbb, földi halandóknak szánt modellje is elég drága, mintegy 35 ezer dollár (29 254 euró).

 

 hirdetes_810x300  

Az elektromos autók egyre nagyobb piaci lehetőségekkel kecsegtetnek, ahogy a hagyományos autókkal szembeni korlátozásokat kilátásba helyezik. Nagy-Britannia és Franciaország már bejelentette, hogy 2040-ig kitiltja a belsőégésű motorokat az utakról.

 

Az elektromos autók legdrágább része maga az akkumulátor, ezek gyártási költsége határozza meg az elektromobilok árát, vagyis ha itt sikerül áttörést elérni, akkor valóban barátságos szintre szorítható le a zérókibocsátású járművek ára. Ezen a területen azonban egyelőre a Tesla a vezető, Elon Musk cége megkezdte az amerikai Nevada államban a lítium-ionos akkumulátorok tömegtermelését, amely 35 gigawattos éves kibocsátást jelent.

 

Az elektromos autók másik Achilles-sarka a hatótáv, ami jelenleg elég korlátozott. A VW 2020-ban tervezi piacra dobni azt a népautónak szánt modelljét, amely már 600 kilométert is meg tud tenni. Ez már egész vonzó lehet, szemben a ma leggyakrabban tapasztalt 200-300 kilométeres hatótávokhoz képest. Persze nem ő az egyedüli, aki ilyen célokat tűzött maga elé.

 

CNBC, Körkép.sk

Nyitókép: carmagazine.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!