Szokatlan módon hétfőn 10 órától folytatódik a parlament 19. ülése, ugyanis pénteken, szeptember 15-én, államünnep lesz.  A képviselők folytatják az egyéni javaslatokról szóló tárgyalásokat, de a pénteken megtárgyalt adósságfék eltörléséről is szavazni fognak délután.

 

Az OĽaNO-NOVA  képviselő ma megpróbálják kiterjeszteni az információ szabad hozzáféréséről szóló törvényt a közpénzekből fizetett jelentős dokumentumokra is. Az infotörvény filozófiája szerint „amit közforrásokból finanszíroznak, az a nyilvánosság számára elérhető kell hogy legyen”.

 

Az OĽaNO-NOVA képviselői egy másik fontos javaslattal is előrukkolnak, növelni szeretnék a parlament bizottságainak átláthatóságát, lehetővé tennék a valódi ellenőrzésüket nemcsak a média, hanem a szakma és közvélemény számára is. A törvényhozók ezért újratárgyalják a parlament házszabályát. Egy másik ellenzéki javaslat is szigorítana, mégpedig lehetővé téve a vizsgálóbizottságok létrehozását a parlamentben.

 

 hirdetes_810x300  

A mai ülés este 7 óráig tart, holnap Solymos László (Most-Híd) környezetvédelmi és Ján Richter (Smer-SD) munkaügyi miniszter javaslatait fogják megvitatni. A környezetvédelmi tárca vezetője a hulladéktörvény módosításával tehermentesítené a vállalkozókat, Richter az illegális munka és szociális szolgáltatások területén változtatna.

 

Webnoviny.sk/Körkép.sk
kép: SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!