A mobilszolgáltatók imádják sulykolni, hogy mennyire gyors mobilnetet képesek már biztosítani, azonban a kínált tempóhoz képest továbbra is nevetségesen alacsony adatforgalmi keretet biztosítanak. Éppen ezért is mobilneten nem szokás videókat nézni, hiszen néhány mozgókép megtekintése után vége a dalnak. A mobilszolgáltatók ilyenkor persze felajánlják, hogy aranyáron biztosítanak még pár száz megabájtot, de lehetőség szerint a fogyasztók többsége nem kíván élni a nagylelkű ajánlataikkal.

 

A Facebook számára ez jelentős anyagi problémát jelent, így a cég most szűkkörű tesztüzemben elindította az Instant Videos funkciót – írja az Origo. A fejlesztés lényege, hogy Wi-Fi hálózati kapcsolat esetén a mobilok csendben letölthetik a tulajdonosuk által jó eséllyel a jövőben megtekinteni kívánt videókat, így ezek később a mobilnetes adatforgalom herdálása nélkül is megnézhetőek. A letöltött videókat egy kis villám ikonnal különbözteti meg a Facebook mobilos alkalmazása.

 

Egyelőre nem világos, hogy az Instant Videos maximum mennyi helyet használhat fel a telefonok háttértárain. A funkciót jelenleg csak Androidon teszteli a közösségi hálózat.

 

 hirdetes_400x285  

Origo.hu
kép: entrepreneur.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!