Az előző napi több mint száz járat után legalább harminckét járatot törölt szerda reggel az Air Berlin német légitársaság a pilóták bújtatott sztrájkjának következményeként.

 

Az Air Berlin arra kérte utasait, hogy mielőtt elindulnának a repülőtérre, ellenőrizzék járatuk státusát a légitársaság honlapján. Valószínű, hogy a szerdai nap folyamán még több járatot kell törölnie az Air Berlinnek.

 

A pilóták kedden kezdtek váratlan akcióba: az 1500 pilótából mintegy kétszázan, főleg kapitányok, jelentettek beteget, ami szokatlanul magas szám. Egy belső feljegyzés szerint szerdán még mindig 149 pilóta volt betegállományban. A Bild című lap értesülése szerint a „lázadást” az a vita váltotta ki, amely a fizetésképtelen légitársaság pilótáinak a potenciális befektető általi lehetséges átvételét övezi.

 

 hirdetes_810x300  

Az eddigi adatok szerint már ötmillió eurós veszteséget okozott az Air Berlinnek a pilóták váratlan akciója. Kedden több mint száz járatot kellett törölni, és utasok ezreiről kellett gondoskodni. Bajba került a Lufthansa leányvállalata, az Eurowings is, mivel 33 repülőgépét a legénységgel együtt az Air Berlintől lízingeli.

 

Az Air Berlin, amely Németország második legnagyobb légitársaságaként nyolcezer munkavállalót foglalkoztat, augusztus 15-én jelentett csődöt, miután fő részvényese, az Etihad Airways úgy döntött, hogy nem támogatja tovább anyagilag a légitársaságot.A szövetségi kormány 150 millió eurós áthidaló kölcsönt bocsátott az Air Berlin rendelkezésére, hogy ne kelljen leállítani a működését. Ez a pénz három hónapra elég.

 

Forrás: euronews.hu/sme.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!