Venezuelában soha nem látott méreteket öltött a gyermekek alultápláltsága. Az országban a gazdasági és politikai válság miatt egyszerűen nem jut be az élelmiszer.

 

Nicolás Maduro venezuelai elnök azt ajánlotta saját polgárainak, hogy egyenek nyulat. A hatóságok arra tanítják a városlakókat, hogyan termesszenek zöldségeket a lépcsőkön és az erkélyeken.

 

Maduro propagandagépezete úgy adja el az intézkedéseket, mint a gazdasági háború eszközét, amely Venezuela és az „imperialista erők” között zajlik. Az elnök és kormánya az országban uralkodó összes problémát ennek a „harcnak” a számlájára ír, legyen az élelmiszer- vagy gyógyszerhiány. Az üzletekből egyébként alap drogériacikkek is hiányoznak.

 

 hirdetes_810x300  

Maduro azt mondja, hogy az „imperialista erők” megpróbálják gazdaságilag tönkretenni az országot, hogy aztán mást ültessenek a „szocialista elnök” helyére.

 

Tragikomikus jelent volt, mikor Maduro bejelentette az állami televízióban a „Nyúl” nevű programját:

 

„Az állati fehérjék biztosításának kérdésében fontos volt a „nyúl terv” elfogadása, mert a nyulak gyorsan szaporodnak”

 

mondta Venezuela elnöke. A „városi mezőgazdaságért” felelős miniszter aztán a tévében arról beszélt, hogy kulturális problémával állnak szemben, mert a nyulakat kedves kis háziállatoknak tartják az emberek.

 

„De a nyúl nem házikedvenc, hanem 2,5 kilogramm magas fehérjetartalmú hús, amely mentes a koleszterintől”

 

mondta a miniszter. Az ellenzéki vitapartner persze abszurditásnak nevezte a tervet, amely elvileg a éhínség megszüntetését szolgálná. Felmérések szerint a válság kirobbanása óta az átlag venezuelai polgár 8,7 kilogrammot fogyott az élelmiszerhiány következtében.

 

Ahol fillérekbe kerül a benzin, de alig van mit enni. A venezuelai káosz háttere

 

HNonline.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!