Az Eset biztonságtechnikai szoftvereket fejlesztő társaság figyelmeztette a Szlovákiában internetezőket, hogy hamis versenyekkel próbálják meg átverni az embereket a Facebook-on. A társaság közlése szerint az áldozatokat anyagi kár érheti, ugyanis a versenyek szervezői személyes adatokat kérnek el tőlük, köztük a bankkártya számát, annak érvényességi dátumát és a CVC/CVV kódot a kártya hátlapjáról – ezek az adatok szükségesek ugyanis egy online bankkártyás tranzakció végrehajtásához.

 

Néhány Facebook oldal luxusautókat, mobiltelefont vagy mosógépet ígér nyereményként a felhasználóknak, a versenyben való részvételhez elég kedvelni egy facebook-oldalt, esetleg hozzászólni vagy megosztani a bejegyzést – ezzel azonban még több embert érnek el az átverések. A megtévesztő versenyek idáig több mint  39 ezer lájkot gyűjtöttek.

 

Az Eset szerint a verseny a „mindenki nyer” elven működik, a résztvevőket Facebook-üzenetben kérik fel a személyes adatok közlésére. Az internetezők úgy segíthetnek az áldozatoknak, ha jelentik az olyan oldalakat mint a a Vyhraj to, Vyherny den és Rossa Fashion – mindegyik felület a Modernevyhry.sk weblaphoz köthető, az Eset felhasználói számára az oldalt veszélyesként tüntetik fel.

 

 hirdetes_810x300  

 

Webnoviny.sk 
kép: wp.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!