Aurél
  • HUF: 419.32
  • USD: 1.00
  • 9 °C
  • 22 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Velence pontos mását építik fel Dubajban

Naponta maximum háromezer turista befogadására lesz alkalmas, a vendégek hajóval, helikopterrel vagy hidroplánnal érkeznek majd a Szent Márk térre, ahonnan aztán eredeti velencei gondolákon juthatnak el a szállásukra, illetve a mini Velence különböző látványosságaihoz.

 

Az úszó Velencének nevezett projektet a Dubaj partjainál mesterségesen létrehozott Világ-szigetekre tervezte az osztrák Kleindienst építésziroda. A kis Velence három szigeten épül majd fel, plusz lesz egy víz alatti „városrésze” is.

 

A Kleindienst Group közleménye szerint a projekt 2018 elején indul, és 2020-ra valósul meg. Legalább száz évig garantáltan működőképes lesz, és hamisítatlan velencei hangulatot áraszt majd a Közel-Keleten. Mindez két és fél milliárd dirhamba, azaz 680 millió dollárba kerül.

 

Fotó: Kleindienst Group

 

A víz alatti szállodai szobákból csodás kilátás nyílik majd a korallszirtekre, de az új Velence 12 étterméből három szintén a víz alatt működik majd, sőt itt nyitják meg a világ első víz alatti wellnesshoteljét is.

 

Az úszó Velence egész éven át kulturális és művészeti fesztiválokkal várja a vendégeket. Természetesen lesz hagyományos velencei karnevál, velencei biennále és Redentore ünnep égőkkel, lampionokkal díszített hajókkal és látványos tűzijátékkal.

 

Forrás: origo.hu

Nyitókép: Kleindienst Group

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket