Gyárfás
  • HUF: 323.23
  • USD: 1.12
  • 19 °C
  • 29 °C
Friss hírek

Történelmi mélyponton a munkanélküliség

Tovább csökkent a munkanélküliek száma Szlovákiában, 1993 óta most a legalacsonyabb. 2017 augusztusában 6,54 százalékon állt a munkanélküliségi mutató, ez 0,16 százalékpontos csökkenést jelent a júliusi adatokhoz képest – mondta sajtótájékoztatóján Marián Valentovič, a Munkaügyi, Szociális és Családügyi Központ főigazgatója.

 

 

Ján Richter munkaügyi miniszter szerint a csökkenés folyatódni fog, az elmúlt hónapban pedig sikerült nagy mértékben csökkenteni a munkanélküliséget a 25 évnél fiatalabbak körében, az évközi csökkenés 5,5 százalék.

 

A miniszter kiemelte, hogy soha nem dolgoztak még annyian az országban mint napjainkban, augusztusban 1,92 rendes alkalmazottat tartottak nyilván, ez közel 80 ezerrel több, mint 2008-ban. Csökkent a nagyon hosszú ideje állástalanok száma is, két éve 75 ezer embert tartottak nyilván jelenleg 47 ezren keresnek munkát már több mint négy éve.

 

 

Augusztusban 178 253 volt az azonnal munkába állítható álláskeresők száma, a nyilvántartásban szereplő álláskeresők összlétszáma 209 918 volt.

 

SME
kép: pestisracok.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője. Mindenhez ért. Mindenhez is!

Kövessen minket

Megosztás