Vencel
  • HUF: 413.83
  • USD: 0.97
  • 14 °C
  • 19 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Még több spanyol rendőrt vezényelnek Katalóniába, hogy megakadályozzák a népszavazást

Spanyolország további rendőri erőket mozgósított Katalóniában a készülő függetlenségi népszavazás megakadályozása érdekében.

 

A mostani válság minden jel szerint kezd eszkalálódni. A mindössze negyven éves spanyol demokratikus rendszer legnagyobb politikai válságát éli ezekben a napokban.

 

Az újonnan mozgósított rendőrök ellenőrzik a köztereket, és – a spanyol belügyminisztérium szavaival élve – „közbelépnek, ha az illegális népszavazást megtartják”.

 

A katalán tartományi kormány kijelentette, hogy központi kormányzat akarata ellenére meg fogják tartani a referendumot, és ha az igenek győznek, 48 órán belül bejelentik az elszakadást.

 

Az eddig is már példátlan mértékű rendőri beavatkozások során számos önkormányzati épületet, iskolát, a helyi sajtó székhelyeit és postát kutattak át a népszavazás „eszközei” (urnák, szavazólapok” után kutatva.

 

A több mint hét milliós tartományban jelenleg 5000 spanyol rendőr tartózkodik. A katalán belügyminiszter szerint a Madrid által odavezényelt egységek a katalán rendőrség feletti irányítás megszerzésére megy ki.

 

Reuters.com, Körkép.sk

Nyitókép: DW.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket