Sokkal pontosabb GPS-es helyzetmeghatározásra lesznek képes azok az új telefonok, melybe bekerül a Broadcom új fejlesztése. És már nem is kell sokat várni rájuk – írja a HVG.

 

Bár a telefonon használt GPS meglehetősen pontos helyzetmeghatározásra képes, ez a pontosság általában 3-5 méter tévedést enged meg, ami viszont bizonyos helyzetekben már okozhat kellemetlenséget a felhasználónak. Ilyen például, ha autóval használjuk a navigációt: könnyen lehet, hogy elvétjük a sávváltást, és mire észbe kapunk, már túl is vagyunk a kereszteződésen. Hamarosan azonban komoly változás várható ezen a téren.

 

The Verge beszámolója szerint az okostelefonokba való GPS-chipeket gyártó amerikai Broadcom a jövő évben több okostelefonba is olyan technológiát szerel, ami a 3-5 méteres hibahatárt 30 centire rövidíti le. Vagyis a készülék valóban azt a helyzetet mutatja, ahol éppen állunk. A katonai technológiában persze létezik már ilyen eszköz, tömeggyártásba azonban most először kerülhet.

 

 hirdetes_810x300  

A Broadcom szerint azért most jelenik majd meg ez a chip a készülékekben, mert a műholdas rendszer 30 műholdja mostanra lett képes arra, hogy támogassa az új szabványt.

 

A cég egyelőre nem árulta el, mely készülékekbe szánja az új chipet.

 

Nyitókép és forrás: HVG

Megosztás:
Címkék: GPS mobiltelefon

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!