A Pozsony megyei képviselő testület mai tárgyalásán jóváhagyta a pozsonyi régió 2018-as regionális dotációs sémáját, valamint a kérelmek benyújtására és támogatás nyújtására meghirdetett felhívásokat. A legtöbb pénzügyi forrást jövőre a kulturális szektor kapja, de a megye pénzügyi támogatásából a turizmus, vidékfejlesztés, fiatalság és sport ágazatok is részesülnek.

 

„100 – 200 ezer euró körüli összegekkel kezdtünk, amit az egész megyének szétosztottunk. Mára már új méreteket öltött, a dotációs sémában kétmillió euró van és négy nagy terület. Idegenforgalom, vidékfejlesztés, sport és kultúra.” – mondta Pavol Frešo megyefőnök.

 

 

A megye költségvetéséből egészen pontosan 2 091 543,30 eurót különítettek el a jövő évi dotációkra. A kulturális támogatások a keret 42,5 százalékát (888 905 euró) teszik ki, a vidékfejlesztésre szánt összeg 20 százalékot (418 308 euró), a sport támogatása 25 százalékot (522 885 euró), a turizmus dotálására pedig 261 442 eurót (12,5 százalék) szánnak.

 hirdetes_300x300  

 

A támogatások végleges szétosztásáról a megye képviselő testülete fog dönteni a független szakbizottságok értékelése után. A képviselők által elfogadott idei javaslat annyiban tér el a tavalyitól, hogy a kulturális támogatásból 2,5 százalékot csoportosítottak át vidékfejlesztési csomaghoz.  A hagyományos támogatásokon kívül egyedi dotációkat is kiosztanak majd, amelyekről a megye elnöke fog dönteni.

 

Körkép.sk
képek: BSK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!