Az állami juttatásra jogosult pártok közül 2015-ben, vagyis még a legutóbbi parlamenti választások előtt a #Sieť-nek volt a legnagyobb adóssága. A pártok parlamentnek leadott éves jelentéséből kiderült, hogy a  #Sieť kötelezettségei elérték a 3,6 millió eurót.

 

2015 második legeladósodottabb pártja az SNS volt, Dankoék tartozásai meghaladták az egymillió eurót. Harmadik helyre a parlamenten kívüli MKP került, 712 ezer eurós adósságával, a szintén parlamenten kívül rekedt KDH adóssága 517 ezer euró volt.

 

A további sorrend: Smer-SD (170 ezer eu), OĽaNO (118 ezer euró), Sme rodina (54 ezer euró), Most-Híd (21 ezer euró), SaS (18 ezer euró), ĽSNS (630 euró).

 

 hirdetes_400x285  

Azok a pártok, amelyek sikeresen szerepeltek a tavaly márciusi választásokon állami támogatásra jogosultak a megszerzett szavazatokért, tevékenységükért és a megszerzett mandátumokért. A támogatás egy részét rögtön a választások után fizetik ki, egy részt pedig a választási időszak alatt osztanak szét.

 

Ha a jelenlegi kormány kibírja 4 évig, akkor a Smer-SD 16,7 millió euróval gazdagodhat, az SaS 7,5 milliót, az OĽaNO 6,8 milliót, az SNS 5,4 milliót, az  ĽSNS 5,04 milliót, a Sme rodina 4,1 milliót és a Most-Híd 4.04 millió eurót zsebelhet be. Az MKP és a KDH is kap egymillió euró körüli összeget, ugyanis a választásokon átlépték a három százalékos küszöböt.

 

 

tvnoviny.sk
kép: zenskyweb.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!