Virág
  • HUF: 361.00
  • USD: 1.19
  • 0 °C
  • 5 °C
Belföld

Már csak két napja van rá, hogy egészségbiztosítót váltson

Ha eddig még nem váltott egészségbiztosítót, de szeretne, akkor még két napja maradt rá, hogy ezt megtegye. Az egészségbiztosítók meghosszabbított nyitvatartási idővel várják az ügyfeleket, de a jelentkezési lapokat postán is el lehet küldeni.

 

Egy évben egyszer válthatunk

 

Egészségbiztosítót évente csak egyszer válthatunk. A szlovák állampolgárok három biztosító közül választhatnak: az állami Általános Egészségbiztosító (VšZP), valamint a Dôvera és az Union magán-egészségbiztosítók közül.

 

A biztosított személyek nagyon gyakran, a törvény által kiszabott időpont letelte előtti utolsó napokon adják be a jelentkezési lapjaikat, ezért meghosszabbítjuk a nyitva tartást” – mondta az Általános Egészségbiztosító szóvivője, Viktória Vasilenková.

 

Hasonló megoldást választott a Dôvera és az Union egészségbiztosító is. „Most tetőzik a biztosítóváltási kampány, így az elmúlt napokban több jelentkezési lapot kaptunk, mint eddig” – jelentette ki a Dôvera PR menedzsere, Matej Štepianský.

 

Az egyes kirendeltségek pontos nyitva tartásáról az interneten lehet bővebb információkat szerezni” – magyarázta az Union egészségbiztosító szóvivője, Beáta Dupaľová Ksenzsighová

 

A jelentkezési lapot postán is feladhatjuk 

 

A biztosított személyek nemcsak személyesen, az egyes biztosítók kirendeltségein válthatnak egészségbiztosítót, de a jelentkezési lap kitöltésével is. Elég kinyomtatni a formanyomtatványt, kitölteni az adatokat és elküldeni a biztosító címére. Ami fontos, az az, hogy a borítékon szereplő pecséten legkésőbb szeptember 30-ai dátum legyen. A jelentkezést csupán egy egészségbiztosítóba lehet benyújtani.

 

Azok, akik egészségbiztosító-váltást terveznek, mielőbb győződjenek meg róla, hogy az orvosuknak van-e szerződése az adott biztosítóval.

 

Forrás: sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket