Ha eddig még nem váltott egészségbiztosítót, de szeretne, akkor még két napja maradt rá, hogy ezt megtegye. Az egészségbiztosítók meghosszabbított nyitvatartási idővel várják az ügyfeleket, de a jelentkezési lapokat postán is el lehet küldeni.

 

Egy évben egyszer válthatunk

 

Egészségbiztosítót évente csak egyszer válthatunk. A szlovák állampolgárok három biztosító közül választhatnak: az állami Általános Egészségbiztosító (VšZP), valamint a Dôvera és az Union magán-egészségbiztosítók közül.

 

 hirdetes_300x300  

A biztosított személyek nagyon gyakran, a törvény által kiszabott időpont letelte előtti utolsó napokon adják be a jelentkezési lapjaikat, ezért meghosszabbítjuk a nyitva tartást” – mondta az Általános Egészségbiztosító szóvivője, Viktória Vasilenková.

 

Hasonló megoldást választott a Dôvera és az Union egészségbiztosító is. „Most tetőzik a biztosítóváltási kampány, így az elmúlt napokban több jelentkezési lapot kaptunk, mint eddig” – jelentette ki a Dôvera PR menedzsere, Matej Štepianský.

 

Az egyes kirendeltségek pontos nyitva tartásáról az interneten lehet bővebb információkat szerezni” – magyarázta az Union egészségbiztosító szóvivője, Beáta Dupaľová Ksenzsighová

 

A jelentkezési lapot postán is feladhatjuk 

 

A biztosított személyek nemcsak személyesen, az egyes biztosítók kirendeltségein válthatnak egészségbiztosítót, de a jelentkezési lap kitöltésével is. Elég kinyomtatni a formanyomtatványt, kitölteni az adatokat és elküldeni a biztosító címére. Ami fontos, az az, hogy a borítékon szereplő pecséten legkésőbb szeptember 30-ai dátum legyen. A jelentkezést csupán egy egészségbiztosítóba lehet benyújtani.

 

Azok, akik egészségbiztosító-váltást terveznek, mielőbb győződjenek meg róla, hogy az orvosuknak van-e szerződése az adott biztosítóval.

 

Forrás: sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!