Az SaS ellenzéki párt által kidolgoztatott Polis-felmérés szerint a válaszadók elutasítják az európai maghoz való tartozást.

 

Az 1027, 18 évnél idősebb válaszadókkal készített felmérésből kiderült, hogy a megkérdezettek elutasítják az uniós maghoz való tartozást amennyiben az adóemeléssel, menekültbefogadással és a Görögországnak fizetett további pénzekkel járna együtt.

 

Csupán a megkérdezettek negyede támogatná az adóemelést

 

 hirdetes_810x300  

Az első kérdésben arra voltak kíváncsiak, hogy a megkérdezettek egyetértenek-e a azzal, hogy annak ellenére az EU magjához kellene-e tartozunk, ha mindez adóemeléssel járna. A válaszadók 52,4 százalékkal „nem”-mel, 15,6 százalékuk szerint „inkább nem, mint igen”-nel, 36,8 százalékuk pedig „határozottan nem”-mel válaszolt. Az EU magjához való tartozást az adóemelés ellenére a megkérdezettek 25,6 százaléka „támogatja”, 10,4 százalékuk „teljes mértékben támogatja”, míg a 15,2 százalékuk „inkább igen, mint nem”.

 

Azzal a kijelentéssel, miszerint Szlovákiának akkor is az EU magjához kellene-e tartoznia, ha ez azzal járna, hogy további pénzeket kellene fizetnie Görögországnak, a megkérdezettek 68,4 százaléka „nem értett egyet”, 17,5 százalékuk „inkább nem, mint igen”, míg 50,9 százalékuk „határozottan elutasítja”. A kijelentéssel a megkérdezettek 14,6 százaléka „egyetértett”.

 

A következő kérdésben arra voltak kíváncsiak, hogy a megkérdezettek egyetértenek-e azzal, hogy annak ellenére is EU magjához kellene-e tartoznunk, ha az a migránskvóták szétosztásával való egyetértést jelenti. A megkérdezettek 65,3 százaléka azt felelte, hogy „nem”, míg a 48,9 százalékuk „határozott nem”-mel válaszolt. A kérdésre „igen”-nel a megkérdezettek 17,8 százaléka felelt.

 

Forrás: sme.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!