Az SNS szerint az arc eltakarása már Szlovákiában is biztonsági problémává vált, ezért a nemzetiek úgy vélik, hogy törvénybe kellene iktatni egy megfelelő szabályozást – jelentette be mai sajtóhírében az SNS.

 

A különböző maszkokkal, porellenes leplekkel, csuklyákkal és más eszközökkel való beburkolózás az SNS szerint egyre nagyobb problémát okoz a biztonsági egységeknek.

 

Az arc részleges vagy teljes eltakarása különböző módszerekkel és védőeszközökkel ellehetetleníti a látogatók identifikációját a különféle sport- és kulturális rendezvények ellenőrző-állomásain, de a tömegközlekedésen utazók vagy a bankban és a bevásárlóközpontokban megjelenő ügyfelek arcát is sok esetben felismerhetetlenné teszi. Ezek a helyszínek pedig azok, amelyek leggyakrabban a terroristák figyelmének középpontjában állnak” – magyarázta az SNS elnöki irodájának igazgatója, Zuzana Škopcová.

 

 hirdetes_810x300  

Egyértelműen szabályozásra van szükség

 

Ennél az oknál fogva az utóbbi években több fejlett európia ország, például Ausztria, Belgium, Franciaország, Hollandia, Spanyolország, Olaszország, Svájc, Dánia és Törökország is törvénybe foglalta azt a rendelkezést, amellyel korlátozták az arc identifikációját ellehetetlenítő eszközök használatát.

 

„A Szlovák Nemzeti Párt nem közömbös Szlovákia polgárainak biztonsága iránt úgy, ahogyan azok az európai országok sem, amelyekben már részlegesen vagy teljesen megtiltották az arc beburkolása” – hangsúlyozta Škopcová.

 

Az SNS szerint szükséges törvénybe foglalni azt a szabályozást mely szerint „a nyilvános térben mozgó embereknek fedetlenül kell hagyniuk az arcvonásaikat az álluktól a hajukig úgy, hogy szükség esetén lehetőség legyen a problémamentes identifikációra”.

 

A nemzetiek szerint kivételt csak az egészségügyi problémák és az egyes munkakörök képeznek, ahol biztonsági okokból szükséges az arc részleges vagy teljes elfedése.

 

Forrás: Aktuality.sk

Nyitókép: TASR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!