A szlovák labdarúgó válogatottnak továbbra is megvan az esélyre arra, hogy kijusson a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokságra. Az F-csoport vasárnapi mérkőzésén gond nélkül győzték le Máltát (3:0) a nagyszombati Anton Malatinsky  Stadionban. A pótselejtezős remények megtartásához kellett Szlovénia segítsége is, akik otthon döntetleneztek Skóciával (2:2).

 

Ján Kozák védencei így visszatértek a tabella második helyére, holnap pedig az is eldől, hogy játszhatnak-e a novemberi pótselejtezőkön  – Európában a sorozat végén a kilenc csoportelső automatikusan kijut a világbajnokságra, míg a nyolc legjobb csoportmásodik között oda-visszavágós pótselejtezőt játszanak. A kilencedik csoportmásodik kiesik.

 

 

Holnap a Wales – Írország és Ukrajna – Horvátország mérkőzéseket lesz érdemes figyelni, melyeken a szlovákoknak legalább egy döntetlenre szükségük van. Akkor is kedvező forgatókönyv valósulna meg, ha Szerbia vesztene Grúzia ellen, illetve Görögország nem veri meg otthon Gibraltárt és ezzel egyidejűleg Bosznia-Hercegovina elhozza az összes pontot Észtországból.

 hirdetes_300x300  

 

Az F-csoport első helyén Anglia végzett, a szlovák válogatott 18 pontot szerzett (hat győzelem, négy vereség). A második helyezettek rangsorába 12 pontot visznek pozitív (+5) gólkülönbséggel.

 

Sport.sk
kép: SME/ Jozef Jakubčo

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!