Andrej Kiska államfő kudarcot vallott és le kellene mondania – mondta ma Ľuboš Blaha (Smer-SD) képviselő a TA3 televízió A politikában (V Politike) című vitaműsorában. 

 

„Kiska többszörös adócsaló, ami nemhogy a szlovák, de a modern európai történelemben sem történt még meg elnökök körében.” – Blaha szerint ez hatalmas bukás és botrány, szerinte annyira komoly ügy, hogy az államfőnek le kellene mondania.

 

A képviselő szerint abszurd, hogy az államfő az adóügyébe bevonta Robert Fico miniszterelnököt is és maffiaállamnak nevezte országát. Megjegyezte, hogy a Bašternák-ügyben Kiska korábban felelősségvállalást kért, de ő maga nem tett így.

 

 hirdetes_810x300  

Ezzel egyetértett Peter Pčolinský (Sme rodina) képviselő is, aki szerint az elnöknek elég nagy adóproblémai vannak. Jaroslav Paška (SNS) is elvárja az államfőtől, hogy részletesebben magyarázza meg az egész ügyet, de szerinte jó volna először megvárni a vizsgálat végét és azt követően értékelni.

 

Az SaS-es Martin Klus képviselő is részletesebb magyarázatot vár, viszont szerinte amikor a kormány több korrupciós üggyel is vádolja az államfőt felmerül a kérdés, hogy nem ezzel próbálnak-e leezni valamit a kormánykoalíción belül. Klus szerint másoknak is vállalnia kellene a felelősséget ha beigazolódnak a vádak, nemcsak az államfő adóügye esetében.

 

Teraz.sk

kép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!