Emőd
  • HUF: 346.24
  • USD: 1.18
  • 23 °C
  • 34 °C
Friss hírek

Indul A Dal 2018, akár külhoni versenyzőnek is drukkolhatunk a mezőnyben

Ki lesz a magyar könnyűzene új csillaga? – már lehet jelentkezni A Dal 2018 mezőnyébe

 

A közmédia idén is keresi Magyarország dalát, azt a művet, amely megmozgatja a Kárpát-medencei magyarságot. Nyilvánosságra hozták az idei pályázati feltételeket, amelyek alapján az előadók nevezhetik műveiket a hazai dalválasztó műsor hetedik évadában való megmérettetésre.

Hirdetés(x)

 

Egyszerűbb jelentkezés

 

Idén még egyszerűbb a jelentkezés, a jelentkezési lapot a www.mediaklikk.hu/adal címen lehet kitölteni, valamint itt kell feltölteni a szükséges anyagokat, és itt szerepel A Dal 2018 részletes pályázati kiírása is. A dalválasztó versenyre november 15. éjfélig lehet jelentkezni.

 

„A Dal elmúlt hat évada bizonyította, hogy szükség van egy olyan műsorra itthon, amely nem egy megszokott tehetségkutató: az adásokban Magyarország dalát keressük hétről-hétre.  A Dalból minden induló másképp profitál, gondoljunk csak Pápai Jocira, akinek zenei karrierje új lendületet vett a műsornak köszönhetően. A Dal a hazai könnyűzenei élet fontos katalizátora lett: az előadók, a zeneszerzők már számolnak a műsorral, sokan megvárják a szeptember elsejét új dalaik bemutatásával, hogy nevezhessenek a versenyre. Bizonyára jövőre is erős, igényes dalok mutatkoznak majd be hétről hétre”

 

– mondta Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója.

 

Pápai Joci és a többiek

 

A versenyre csak olyan előadó és együttes nevezhet, akinek korábban már jelent meg zenei albuma vagy országosan játszott rádió- illetve televízió-felvétele, és rendelkezik lemezkiadóval és/vagy hivatásos zenei menedzserrel kötött szerződéssel.

 

„Sokat köszönhetek A Dalnak, mert számomra világossá tette, hogy a zene az én utam. Érdemes jelentkezni a versenyre, aki bejut az már mindenképpen nyertes, hiszen minden induló mást kap a műsortól”

 

– mondta Pápai Joci, A Dal 2017 nyertese, akinek Origo című számát egy ország, sőt külföldiek is szép számmal dúdolták idén.

 

A műsorban több különdíjat is átadnak majd: „A Dal 2018 Legjobb Dalszövege” és a „A Dal 2018 Felfedezettje” elismerések mellett jövőre is lesz online Akusztik Dalverseny. A Dal 2018 nyertese képviselheti Magyarországot Lisszabonban a 63. Eurovíziós Dalfesztiválon 2018 májusában.

 

Körkép.sk/MTVA sajtóhír

Nyitókép: MTVA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket