Peter Sagan háromszoros világbajnok kerekes januárban a Tour Down Under kerékpárversenyen indul Dél-Ausztráliában, ezzel a Bora-Hansgrohe csapatvezetője elkezdi a 2018-as szezont.

 

„A jó szezonrajt mindig fontos. Nem ismerek jobb helyet egy ilyen kezdésre mint a Tour Down Undert Ausztráliában. Nehéz versenyzői kihívások várnak rám, de nagyszerű szurkolók és forró klíma is” – idézte a szlovák kerekest az abc.net.au portál.

 

A verseny Adelaide városában indul és ott is végződik, a rendezvény része az UCI WorldTour rangos versenysorozatnak  is. Idén Sagan háromszor végzett a második helyen, a hazai sprinter Caleb Ewan mögött. Leon  Bignell, Dél-Ausztrália turisztikai minisztere szerint Sagan részvétele nagyban hozzájárul a verseny népszerűségének növeléséhez. „Ő egy kitűnő mulattató és végül minden idők egyik legjobb kerekese” -tette hozzá.

Mike Turtur is úgy véli, Sagan egy különleges jelenség, aki egyébként a TDU-n indította be profi karrierjét még 2010-ben, amikor össszetettben a 29. helyen végzett. A januárban huszadik jubileumát ünneplő rendezvényre idén körülbelül 840 ezer néző volt kíváncsi, de jövőre szeretnék elérni az egymilliós álomhatárt.

 

 hirdetes_810x300  
Webnoviny.sk
kép: Road Cycling UK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!