Ellenzéki képviselők a jövő heti rendkívüli parlamenti ülésen Radomír Bžán ügyvéd a bősi vízmű perével kapcsolatos magas jutalékát szeretnék megvitatni, de Robert Fico kormányfő szerint az ellenzék csak színházat fog csinálni.

 

„Nincs kedvem elmenni a parlamentbe és azt hallgatni, amit az ellenzék véghezvisz. Inkább a bizottságok foglalkozzanak vele” – tanácsolta. Fico nem zárta ki, hogy a koalíciós képviselők megszavazzák az ülés programját, de nem vesznek részt rajta.

 

Az ellenzéki képviselők már korábban jelezték, hogy amennyiben a kormánypártok megakadályozzák a rendkívüli ülés megtartását, akkor megpróbálják leváltani Peter Žiga (Smer-SD) gazdasági minisztert – ebben az esetben nincs szükség az ülésprogram elfogadására. „Egy jutalék miatt fogjuk visszahívni? Azok után amit tett? Megmentette és állami tulajdonba vonta a legértékesebb vízerőművet” – vélekedett Fico.

 

 hirdetes_400x285  

A kormányfő a TA3 hírtelevízió A politikában (V politike) című műsorában arra is kitért, hogy nincs vitás ügye Andrej Kiska államfővel. Úgy látja, számára fontos a jó kapcsolat a közjogi méltóságok között, neki egy összeszedett államfőre és összeszedett parlamenti elnökre van szüksége.

 

Fico nem lát abban semmi személyeset, Kiska megvétózta az új állami kitüntetésekről szóló törvényt. „Ehhez a köztársasági elnöknek alkotmányos joga van, több alkalommal is vétózott meg törvényt. Az elődei is csinálták” – tette hozzá.

 

Teraz.sk
kép:  sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!