Anita, Kármen
  • HUF: 345.00
  • USD: 1.11
  • 11 °C
  • 23 °C
Friss hírek

Korhatár-csökkentéssel oldanák meg a sofőrhiányt a szállítási szektorban

A tömegközlekedés és az áruszállítás is sofőrhiánnyal küzd, legalábbis a Česmad Slovakia vezetője, Pavel Jančovič szerint.

 

Jančovič becslése szerint Szlovákiában 1200 sofőr hiányzik a szállítási szektorból, vagyis ennyi kamion- illetve buszsofőrnek tudnának azonnal állást biztosítani.

 

A szállítási szektor zavartalan működéséhez azonban – véli a szakértő – további 5000 sofőrre lenne szükség.

Hirdetés(x)

 

„Ma ugyanis nem bővülnek a vállalatok, szinten tartják a járműállományt. De ha lenne elég sofőr, növelnék a járműveink számát, jelenleg a gazdaságban van erre hely”

 

Ezért a Česmad szívesen látná, ha az állam a jelenlegi 21-ről 18 évre csökkentené a kamion- és autóbusz-jogosítvány megszerzésének korhatárát. Szerintük ugyanis erre az európai jog is lehetőséget ad, illetve a V4 többi országában már 18 év a korhatár. Szlovákiában régen is a teherautó-vezetés volt a gyakorlatszerzés módja az autóbusz-vezetés előtt.

 

Jančovič szerint az ötlet ellen a most-hidas Közlekedésügyi Minisztérium sem tiltakozik, de a törvény módosításához a belügyi tárcának kell elhatároznia magát, amivel már a Česmad is nehéz tárgyalásokra számít.

 

Teraz.sk

Nyitókép: aktualne.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket