A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) őrizetbe vette Pavol Ruskot, a Markíza TV volt igazgatóját, korábbi gazdasági minisztert, az ANO egykori elnökét –  számolt be róla a Sme. Ruskot azzal gyanúsítják, hogy 1997-ben megrendelte társa, Sylvia Volzová meggyilkolását.

 

A rendőrség hivatalos közleménye szerint négy személyt tartóztattak le gyilkosság előkészítésének ügyében, s a letartóztatott személyek egyike Pavol R.

 

Ruskot a besztercebányai alvilág volt főnöke, Mikuláš Černák jelentette fel. Černák, aki jelenleg életfogytiglani büntetését tölti, 2015-ben jelentette be, hogy fokozatosan vallomást tesz minden gyilkossággal kapcsolatban, amelyhez köze volt. Az együttműködésért cserébe 25 év után feltételesen szabadlábra helyezhetik.

 

  hirdetes_300x300   

Rusko azt mondta, hogy jól megfizeti, mert sok forog kockán számára. A fő, hogy tisztán csináljuk” – állítja feljelentésében Černák. Rusko állítólag 500 ezer korona előleget adott. Černákék Volzová elrablását és meggyilkolását a Sýkora-klán embereivel közösen készítették elő. Erre végül azért nem került sor, mert Černák rendőrkézre került.

 

A NAKA múlt héten tanúként kihallgatta Volzovát is, aki 1973 óta Németországban él. Volzová még a Marktíza kiépítése során került kapcsolatba Ruskoval. Volzová feladata az volt, hogy befektetőket keressen a televízió számára, valamint az engedélyek megszerzése is ráhárult. Csakhogy három évvel később Volzová és Rusko kapcsolata elmérgesedett. Volzová a kihallgatáson elmesélte, hogy abban az időben rendkívül féltette a biztonságát. „A lakóhelyem körül számomra ismeretlen emberek tartózkodtak. Ott álltak az ablakom alatt és figyelték, hogy mit csinálok, hova megyek” – mondta a Sme-nek adott interjújában.

 

Forrás: Sme.sk/teraz.sk

Nyitókép: SME

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!