Az Ausztriában és Svájcban dolgozó ápolónők 700 eurós garantált fizetést kérnek Ján Richter munkaügyi minisztertől ahhoz, hogy végre hazatérhessenek.

 

Az ápolónők azután egyeztek meg ebben, miután találkoztak Andrej Kiska államfővel. A köztársasági elnök egy héttel a Rákosvölgyudvarnok (Nitrica) mellett történt tragikus baleset után fogadta az ápolónőket.

 

Mintegy 40 ezren dolgozunk külföldön” – mondta az ápolónők újonnan alakult egyesületének egyik alapítója, Monika Jankovčinová.

 

 hirdetes_810x300  

Az ápolónők azt várják, hogy a munkaügyi miniszter, Ján Richter (Smer-SD) egy találkozóra hívja őket. Abban az esetben, ha ez nem történik meg, akkor az ápolónők maguk fognak jelentkezni a miniszternél.

 

Az ápolónők szerint a legnagyobb problémát a fizetés képezi. Jankovčinová szerint a Szlovákiában működő szociális otthonokban dolgozó ápolónők bére tisztán 400 euróig terjed. Jelenleg azért harcolnak, hogy tisztán legalább 700 eurót keressenek. Az ápolónők azért is felemelték a hangjukat, mert nem tetszik nekik, hogy egy szociális otthonban két ápolóra bíznak egy tucat beteget.

 

Forrás: Aktuality.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!