Az államfő szeptemberi fizetését azok között a családok között osztják szét, akiknek a hozzátartozói életüket vesztették az október 14-én Rákosvölgyudvarnok (Nitrica) mellett bekövetkezett tragikus balesetben.

 

Az ütközés során hét ápolónő és egy sofőr hunyt el. Minden egyes család hatszáz eurót kap Andrej Kiska köztársasági elnök fizetéséből – informált az elnöki palota sajtóosztályától Henrieta Hajtová.

 

Összesen 12 árva gyermek maradt utánuk, közülük hat kiskorú. Rendkívül sajnálom a történteket. Úgy döntöttem, hogy felajánlom az elnöki fizetésemet az elhunyt hét ápolónő és a sofőr családjainak, így mindegyik család 600 eurót kap“ – mondta Kiska.

 

 hirdetes_300x300  

Az államfő többek között azt is hangsúlyozta, hogy nagyon sok család kerül nyomorúságos helyzetbe olyan történteknek köszönhetően, amiről nem tehet, így az államnak kötelessége lenne segíteni rajtuk, ám Kiska szerint Szlovákia “sajnos, nem szociális állam”. “Olyan gazdasági eszközök hiányoznak, amivel meg tudnánk oldani azoknak az embereknek a problémáját, akik szorult helyzetbe kerültek vagy mélyre süllyedtek” – tette hozzá az államfő.

 

Forrás: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!