Portálunkon beszámoltunk arról, hogy a Ligás Klubok Uniója (ÚKL) vizsgálatot folytat, mivel a szombati DAC-Trencsén mérkőzés után a világhálóra is felkerült videó tanúsága szerint a mérkőzés után a helyi biztonsági szolgálat emberei a trencséni szurkolókra támadtak.

 

A DAC futballklub állásfoglalására most az AS Trencsén vezetősége is reagált. A nyilatkozat szerint készen állnak arra, hogy felelősségre vonják a csapat szurkolóit ha bebizonyosodik, hogy egyes személyek az adott pillanatban elfogadhatatlanul viselkedtek.

 

„Ez azonban semmi sem változtat az álláspontunkon, hogy a biztonsági szolgálat beavatkozása nem volt megfelelő és professzionális. Az első jogi elemzések ráadásul törvénysértésről beszélnek. Az eset elbírálását a téma szakértőire bízzuk. A hazai csapattal ellentétben mi csak azokra a felvételekre fogunk támaszkodni, amelyekkel mások is rendelkeznek. Nem szeretnénk állásfoglalásunkban az érzelmekre alapozni és találgatni a tények helyett.”

 

 hirdetes_810x300  

Reagált a DAC a Trencsén szurkolóival való dulakodási ügy kapcsán

„A DAC 1904 Dunaszerdahely állásfoglalásában rengeteg pontatlanság volt. Nem tartjuk ezeket szándékosnak, de sérti az AS Trencsén futballklub és szurkolói jó hírnevét. A több helyen is pontatlan állításokra az OZ Légia Laugaricio tagjai is felhívták a figyelmet. Mindezek közül csak az AS Trencsén és a haza klub azonos posztján dolgozó személy kommunikációját említjük meg, amelyről a hazai csapat tulajdonosának nem feltétlenül, de tudnia kellett. ”

 

 

„Klubunk képviselője az adott pillanatban a helyszínen tartózkodott és pontosan átlátta az egész helyzetet. A hazai biztonsági szolgálat cselekedetére nemcsak ő, de a jelen lévő rendőrök sem tudtak reagálni. Végezetül csak egy dolgot szeretnénk hozzátenni. Először is örülünk, hogy az adott pillanatban nem történt komolyabb incidens, ami az aránytalan beavatkozás során fenyegetett. Reméljük, hogy klubunk szurkolóit ez az incidens nem tántorítja el őket attól hogy az idegenbeli meccsekre utazzanak.”

 

Aktuality.sk / Körkép.sk
kép: sport.aktuality.sk

 

Ver(eked)éssel zárult a szombati DAC-Trencsén (videó)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!