Gizella
  • HUF: 358.28
  • USD: 1.21
  • 6 °C
  • 17 °C
Friss hírek

Ma kezdődik a Fölszállott a páva 5. évada

Ma kezdődik a Duna Televízióban a Fölszállott a páva című népzenei és néptánc tehetségkutató 5. évada, a Hagyomány összeköt! mottóval megrendezett műsorban idén ismét a felnőtteké a színpad.

Az első adásban, 20 óra 25 perctől a Duna Televízióban a szarvasi, 21 órától pedig a fővárosi területi válogatón készült filmet tekinthetik meg az érdeklődők. A válogatófilm végén kiderül, kik a továbbjutók.

 

A mai adás után a keszthelyi és tatabányai fordulókat november 3-án, a hajdúböszörményi és az erdélyi Mikházán forgatott adásokat pedig november 10-én este láthatják a nézők. A területi válogatókból 48 produkció kerül az élőben sugárzott elődöntőkbe, amelyek november 17-től láthatók.

 

A középdöntőket december 15-én és 22-én, a döntőt december 29-én rendezik, ahol a négy kategóriagyőztes mellett a közönség is kiválasztja 2017 legjobb produkcióját. Idén is négy kategóriában állnak a zsűri elé a versenyzők: énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncospárok, valamint néptáncegyüttesek.

 

A zsűri elnöke ezúttal is Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze. Idén is szerepel a bírálók között Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes és Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa. Visszatér a zsűribe Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke, valamint Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus is.

 

A műsort Novák Péter és Morvai Noémi vezeti.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket