A törvényhozó testületben Mikuláš Krajkovič és Jana Vaľová (mindketten Smer-SD) képviselőknek van a legtöbb képviselői irodája. A parlament hivatalos oldalán található adatok szerint Krajkovičot öt címen tudják elérni a lakosok, Vaľovát pedig négyen.

 

Mindketten Kelet-Szlovákiában aktívak. Krajkovičnak két irodája van Felsővízközön (Svidník), egy Kisszebenben (Sabinov), Bártfán (Bardejov) és Sztropkón (Stropkov). Vaľová Homonnán (Humenné) – ahol egyébként polgármester -, Varannón (Vranov nad Topľou), Mezőlaborcon (Medzilaborce) és Szinnán (Snina) üzemeltet irodákat.

 

Miroslav Číž, Pavol Goga, Milan Mojš, Peter Šuca és Ján Senko (mindannyian Smer-SD) képviselőknek három irodája van, legalább egy irodát 54 képviselő tüntetett fel, 96-nak viszont egy sincs. A  szlovákiai városok közül a legtöbben Eperjesen, Kassán, Pozsonyban és Zsolnán képviseltetik magukat, viszont csak egy községben, Terhelyen (Terchová) találunk képviselői irodát (Milan Laurenčík, SaS).

 

 hirdetes_300x300  

A parlament tagjai természetesen anyagi támogatásban is részesülnek. Az asszisztensek és iroda fenntartására szánt csomag részeként havonta megkapják a tavalyi nemzetgazdasági átlagbér 2,7 szeresét, vagyis nagyjából 2460 eurót.

Teraz.sk
kép: nrsr.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!