Fico szerint túl sok ember dolgozik éjszakai műszakban - Körkép.sk
Gedeon, Johanna
  • HUF: 386.07
  • USD: 1.08
  • 1 °C
  • 11 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Fico szerint túl sok ember dolgozik éjszakai műszakban

A kormány számára riasztó, hogy Szlovákiában dolgozik a legtöbb munkavállaló éjszaka az Európai Unióban – mondta Robert Fico (Smer-SD) kormányfő vasárnap éjszakai látogatásán a kassai U-Shin Slovakia s.r.o. vállalat üzemében.

 

“240 ezer emberről beszélünk. Ha ezt a számot összevetjük a lakosság teljes számával, akkor az Európai Unió élbolyában vagyunk.”

 

-hangsúlyozta Fico az üzemben, ahol autóalkatrészeket gyártanak. A menedzsmenttel arról egyeztetett, milyen változások várhatóak majd a cégen belül, amennyiben 2018 májusában bevezetik az éjszaka, hétvégén, illetve állami ünnepen végzett munkáért járó pótdíjat.

 

SJE Nyílt nap

A kassai cégnél közel 1500 alkalmazott dolgozik három műszakban, a kormányfő szerint néhány munkás havonta akár 8-10 éjszaka is dolgozik.

 

“Az ilyen munka -amikor váltogatjuk a nappalokat és az éjszakákat- valószínűleg nem tartozik a legegészségesebb életmódok közé, de ez a valóság. Mi szeretnénk erre reagálni. A válaszunk az lesz, hogy magasabb jutalékokat vezetünk be az éjszakai munkáért, hogy legyen az alkalmazott részéről is legyen értelme.”

 

-konstatálta Fico. Hozzátette, nem szeretnék elüldözni a régió egyik legnagyobb cégét a szlovák piacról, ugyanakkor a vállalat éves költségei várhatóan 3,5 százalékkal emelkednek majd.

 

Teraz.sk
kép: Centrum.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket