Az őszi és karácsonyi ünnepek közeledtével egyre több eset fordul elő, amikor csalók megpróbálnak visszaélni a Szociális Biztosító nevével. Idegen emberek a társaság alkalmazottainak adják ki magukat és pénzt próbálnak meg kicsalni a nyugdíjasoktól biztosítás, a második pillér közvetítése, túlfizetés vagy egyéb kifogás ürügyén.

 

„Ismételten regisztrálunk hasonló eseteket és ezért előre figyelmeztetünk, hogy ilyen módszerrel a biztosító soha nem szólítja meg a lakosokat, semmit nem kínál és biztosít. Ilyen szándékkal soha nem látogatja meg az embereket lakhelyükön. Ezért Szlovákia polgárainak nem kellene elfogadniuk szociális biztosítással vagy megtakarítással kapcsolatos ajánlatokat ismeretlen személyektől, akik otthoni címükön látogatják meg őket, vagy megszólítják az embereket az utcán” – mondta Peter Višváder szóvivő.

 

Elmondása szerint minden ügyet megbízhatóan elintézhetnek a biztosító fiókjaiban, telefonon, email-en keresztül, a információs-tanácsadó központ segítségével. A telefonos vonalakon – 0800 123 123 (nyugdíjasok) 0906 171 989, 02 3247 1989 (más biztosítások) – keresztül lehetőségünk van a helyzet azonnali megvizsgálására a Szociális Biztosítóban és meggyőződhetünk arról, hogy tényleg megkeresett-e minket a biztosító valamilyen ügy miatt. A gyanús eseteket mindenképp jelentsük bűnüldöző szerveknek!
Teraz.sk
kép: tvnoviny.sk (illusztráció)

 hirdetes_400x285  
Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!