A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság péntek esti rangadóján 10 226 néző előtt a DAC 2–1-re legyőzte a Slovan Bratislavát. A találkozó után az NSO Tv stábja a dunaszerdahelyiek vezetőedzőjével beszélgetett. 

 

Marco Rossi őszintén bevallotta: nem gondolja, hogy hosszabb távra maradna a csapat trénere. Elárulta, hogy miért, illetve beszélt korábbi klubjáról, a Budapest Honvédról és a magyar válogatott új szövetségi kapitányáról is.

 

„Amikor ez a stadion tele van olyan, mintha Angliában, Németországban, vagyis olyan helyen lennék, ahol a legmagasabb szinten űzik a labdarúgást. Ez az atmoszféra kiköveteli magának a szép előadást. Ezen az estén volt egy kis szerencsénk, de megérdemeltük a győzelmet egy olyan csapat ellen, melynek vannak problémái, a héten edzőt is váltott. Lecseréltek egy kiváló szakembert, de a helyére is jó tréner érkezett. Ettől függetlenül a Slovan minőségi csapat, főleg elől mindig nagyon nehéz győzni ellene, úgyhogy szeretnék gratulálni a játékosaimnak, mert megérdemelték ezt a sikert.

 

Az az igazság, hogy rájöttem, soha nem fogok még egy olyan helyet találni, ahol annyi szeretet árad felém az emberektől, mint a Honvédnál. Itt, Dunaszerdahelyen nincs így. Rengeteg a szurkoló, de a kémia nem kezdődött el köztünk, nem bizony. Ez nagyon furcsa, nem tudom, hogy mi lehet az oka. Én továbbra is ugyanúgy viselkedek mindenkivel. Tisztelek mindenkit, alázatosan dolgozom, de valamiért nincs meg a szikra. Próbálom csinálni a munkámat a lehető legjobban, szeretném elérni a célokat, melyeket a klub elvár tőlem, de nem látom, hogy itt hosszú távú jövőm lenne.

 

A Honvéd meglepett engem ebben az évben, mert csupán egyetlen fiatallal játszik, miközben engem mindig arra kértek, hogy kettővel álljunk ki. És amikor a jövőmről, az esetleges maradásomról tárgyaltunk, soha nem említették, hogy játszhatnék egy fiatallal is. Én pedig betartottam a szabályt. Maga a csapat továbbra is jó, ezt mutatják az eredményei. A játékrendszert nem ismerem, de azt tudom, hogy az edző elég támadó felfogású. Biztos így is van, de csak egy-két meccset láttam, így nem nyilváníthatok véleményt. Az eredmények rendben vannak, nagyjából ugyanannyi pontjuk van, mint velem 14 forduló után, vagyis a Honvéd jó csapat két nagyon jó csatárral.

 

A magyar válogatott új szövetségi kapitánya szerintem rengeteg tapasztalattal bír, úgyhogy korrekt döntést hozott a szövetség. Én már annak is örülök, hogy egyáltalán szóba kerültem. Hálás vagyok Magyarországnak, a magyaroknak, akik úgy tűnik, jó edzőnek tartanak. Ez elég is számomra.

 

Nem tudhatjuk mit hoz a jövő, azt csak az égiek ismerik. Most itt szeretném a lehető legtöbbet kihozni magamból. Szeretném megismételni azt az eredményt, amit a Honvéddal értem el, még ha tudom is, hogy lehetetlen, de akkor is szeretnék a legjobb lenni. Nagyon egységes csapatunk van, jó játékosokkal, úgyhogy bármi megtörténhet.”

 

 hirdetes_810x300  

 

Forrás: nemzetisport.hu

Nyitókép: NemzetiSport/Veres Viktor

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!