A rendőrök letartóztattak egy hajléktalant Bécsben, akinél 400 gramm trinitrotoluolt (TNT), katonai töltényt és kést találtak. Az 54 éves frankfurti származású férfi azt állította, hogy robbanóanyagot egy szlovákiai katonai kiképző központból hozta el – jelentette szombaton az APA ügynökség.

 

A bécsi rendőröket annak a benzinkútnak az elárusítónője riasztotta, akivel a hajléktalan röviddel előtte közölte, hogy TNT van nála. A férfi keresésére a rendőri egységeken kívül robbanószer-kereső kutyákkal indultak.

 

A meg nem nevezett német férfit végül a leírások alapján megtalálták, a kémiai anyagelemzés után pedig kiderült, hogy a robbanószer, amit elkoboztak tőle, valóban TNT volt. A rendőri szóvivő szerint a robbanóanyag aktiválásához további előkészítésekre lett volna szükség.

 

 hirdetes_810x300  

Az APA ügynökség szerint a rendőrség hangsúlyozta, hogy az ügy nem hozható összefüggésbe terrorizmussal. A férfit, aki kilenc éve kerékpáron járja Európát, nem került előzetes letartóztatásba, ám törvénysértés miatt büntetőeljárás vár rá.

 

Forrás: Aktuality.sk

Nyitókép: iStock

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!