Ferenc pápa felkérte a brazil püspököket arra, hogy szavazzanak a brazil papok cölibátusának eltörléséről. Az ok az ország félreeső részeiben jelentkező paphiány, s ezzel együtt a katolikus vallás befolyásának hanyatlása a régióban.

 

Az Idependent felhívta a figyelmet arra, hogy a pápa kontroverz lépése riadalmat válthat ki a konzervatív katolikusok körében.

 

A pápát az amazóniai püspöki bizottság feje, Cludio Hummes bíboros kérte hozzáállása megváltoztatására. Hummes elmondása szerint a régió központjától félreeső területek paphiánnyal küszködnek, így az egyház szerepének jelentősége is csökken az adott térségben.

 

 hirdetes_810x300  

Megszaporodtak a protestánsok

 

A bíboros továbbá arra is rámutatott, hogy a katolikus paphiány miatt Brazíliában és a környező országokban elszaporodtak az evangélikus templomok. Véleménye szerint a probléma megoldásában segítségükre lehetne a nős férfiak pappá szentelése. A brazil püspökök a pápa kérésére szavazhatnak a javaslatról.

 

Ferenc pápa egy márciusi interjúja során már célzott a cölibátus szigorúságának megszüntetésére. „El kell gondolkodunk azon, hogy nem kellene-e módosítanunk a cölibátuson. Ezután pedig pontosítanunk kéne, hogy mit szabadna, és mit nem szabadna a papoknak” – mondta Ferenc pápa.

 

Forrás: Idependent/Aktuality.sk

Nyitókép: wbal.com

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!