Az amerikai elnök szerint a világ válsággócainak felszámolása közös feladatuk, nem engedhetik meg maguknak, hogy ellenségek legyenek. Donald Trump inkább bízik az amerikai titkosszolgálatokban, mint az orosz elnök szavában, de szüksége van Moszkva együttműködésére a világpolitikában.

 

Ezt délkelet-ázsiai körútja egyik állomásán, Vietnámban jegyezte meg Donald Trump utalva arra, amit Vlagyimir Putyin mondott a tavalyi amerikai elnökválasztás kampányidőszakában feltételezett orosz beavatkozással kapcsolatban a minap.

 

Hanoi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott az amerikai elnök, hogy közösen kell megoldaniuk a szíriai válságot, az észak-koreai atomprogram körül kialakult feszültséget, az ukrajnai helyzetet, illetve küzdeniük a terrorizmus ellen, úgyhogy szerinte mindenki jobban jár, ha ellenségeskedés helyett baráti viszonyra törekszenek Oroszországgal.

 

 hirdetes_300x300  

Donald Trump Vietnámból a Fülöp-szigetekre indult, ahol sokan tüntettek látogatása ellen már szombaton a fővárosban, Manilában. Az amerikai elnök épp a térségbeli államok csúcstalálkozójának kezdetére érkezik a Fülöp-szigetekre vasárnap.

 

Euronews
kép: ctvnews.ca

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!