Szintirock címmel DVD-vel zárta le Ákos a négy évén át tartó, tavaly év végén befejeződött koncertsorozatát. Az egy évvel ezelőtti dupla Aréna-est anyagát tartalmazó filmet csütörtök este az Uránia Nemzeti Filmszínházban is levetítik, rajongók előtt.

 

„Nagyon szép időszak volt ez az életemben, 2012 és 2016 között csaknem 600 ezer koncertlátogató látta a műsorunkat. Az Arénában sorozatban háromszor sikerült dupla teltházas koncertet adnunk” – mondta Kovács Ákos a sajtótájékoztatón.

 

A koncertfilmen szerepel a kétórás előadás valamennyi, mind a 29 dala, a kiadvány három hangnormát (sztereó, DD 5.1-es és DTS-hangot), valamint feliratokat és a koncert előkészületeit bemutató werkfilmet is tartalmaz. A látványos anyagot 28 kameraállásból rögzítették, a DVD papírtokban, digipack csomagolásban, gazdag fotóanyaggal jelent meg.

 

 hirdetes_810x300  

Ákos felidézte, hogy a szintirock koncertsorozatot trióban kezdte Lepés Gábor szintetizátorossal és Bánfalvi Sándor dobossal, majd 2015-2016-ra csatlakozott hozzájuk Hauber Zsolt (szintetizátor), Ákos egykori zenésztársa a Bonanza Banzaiban. A Szintirock DVD-n mások mellett látható és hallható az Örvény, az Igazán, az Ugyanúgy, az 1984 és Az utolsó hangos dal is.

 

Kép: Facebook

 

Az énekes, gitáros, dalszerző szólt arról, hogy bár 2017-et eredetileg pihenésre szánta, ám másként alakult. Az Arany János-emlékév kapcsán a költő verseit adta elő egy a Nemzeti Színházban, majd vidéki és külföldi (kanadai) színpadokon is, emellett hangoskönyv formában is megjelent a produkció. „Az előadások jövő január végén zárulnak, elmegyünk Erdélybe és Németországba, de gimnáziumokba is szívesen elvisszük, ahol van fogadókészség”.

 

Beszámolt arról, hogy jövő áprilisban és májusban Ákos 50 címmel születésnapi koncertsorozata lesz, amely a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében dupla fellépéssel indul a Müpában.

 

„A kerek évfordulós alkalom rejt magában bizonyos csapdákat, amelyeket szeretnék elkerülni. Az ilyen koncertek általában retrospektívek szoktak lenni, és felvonultatják a korábbi zenésztársakat a színpadon. Mi ehelyett akusztikus, látványos színházi produkciót tervezünk. A Müpa-koncerteken vendégek is lesznek, annyit elárulok, hogy lesz közöttük, aki régóta nem volt mellettem látható, és korábban nem használt, színházi terekre alkalmas hangszerelést és látványt képzeltünk el” – mondta Ákos az MTI kérdésére.

 

Ákos a 29 évvel ezelőtt alakult szintipopos Bonanza Banzai frontembereként lett ismert a nyolcvanas években, a zenekarral 1995-ig kilenc albumot jelentetett meg. Szólóelőadóként még nagyobb sikereket ért el, 19 magyar és hat angol nyelvű albumot készített, de írt verses hangjáték-albumot, hangoskönyvet és színdarabhoz zenét is. Számos zenei díjat kapott, 2012-ben Kossuth-díjat vehetett át.

 

MTI

Nyitókép: Facebook

Megosztás:
Címkék: Ákos Bonanza Banzai

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!