Németországban zátonyra futottak a koalíciós tárgyalások, Angela Merkel arra készül, hogy tájékoztassa erről az államfőt.  Az eddig is kormányzó, a szeptemberi választásokon is a legtöbb szavazatot elnyerő CDUCSU pártszövetség a zöldekkel és a liberálisokkal készült kormányzásra, de utóbbiak kihátráltak az egyeztetésből hétfőre virradóra.

 

Az FDP elnöke azzal magyarázta ezt, hogy nem jutottak dűlőre Németország modernizációja ügyében, márpedig egy szerintük rossz megoldásban nem kívánnak részesek lenni, akkor inkább egyáltalán nem vállalnak kormányzati szerepet.

 

Christian Lindner úgy látja, fel kellene adniuk alapelveiket és minden mást is, amin évek óta dolgoznak. Úgy döntöttek, nem hagyják cserben a választóikat azért, hogy beálljanak egy olyan program mögé, amelynek helyességéről maguk sincsenek meggyőződve. Jobb sehogy sem, mint rosszul kormányozni. A viszontlátásra – ezzel fejezte be.

 

 hirdetes_400x285  

Angela Merkel ezt másképp látja. Őt váratlanul érte a liberálisok döntése. „Úgy gondolom, hogy azon az úton jártunk, amelyen meg tudtunk volna egyezni” – mondta éjszaka Merkel. Szerinte ez a migráció kérdését is érinti, amely a legnagyobb viták tárgya volt.

 

Miután Angela Merkel nem vár a bejelentéssel, miszerint a tárgyalások kudarcba fulladtak, nyilvánvalónak látszik, hogy nem vállalkoznak kisebbségi kormányzásra a zöldekkel. És mivel a szocialisták egyelőre tartják magukat ahhoz, hogy ellenzékben maradnak, az a legvalószínűbb, hogy újabb választások jönnek Németországban.

 

Euronews / mnt.sk
kép: Daily Express

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!