Besztercebánya megye jövendő megyefőnöke, Ján Lunter a mai sajtótájékoztatóján felszólította Marian Kotleba leköszönő megyeelnököt, hogy jelölje meg a helyet és az időpontot, ahol és amikor átadja a hivatalát. Mindemellett arra is felszólította, hogy többé ne tegyen olyan dolgokat, amelyek ártanak az országnak. 

 

A mai sajtótájékoztatón közölték, hogy Lunter csapatának olyan információi vannak, melyek szerint a besztercebányai megyei hivatalban az utolsó pillanatban munkaszerződéseket módosítanak, továbbá elherdálják a Besztercebányai Regionális Útkezelő Társaság vagyonát.

 

A sajtótájékoztatón az új megyeelnök csapatából Matej Bučko arról is beszámolt, hogy a Közbeszerzési Hivatal (ÚVO) megállapítása szerint a megyei utak felújítására kiírt versenypályázatok lebonyolítása során a megye vezetése megsértette a közbeszerzési törvényt azzal, hogy a pályázóknak nem egész négy napot adtak ajánlataik előterjesztésére. A megyét most pénzbüntetés fenyegeti, mégpedig a 8,5 millió euróra rúgó megrendelés 5 százaléka.

 

 hirdetes_400x285  

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: TASR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!