Hamarosan könnyedén eljuthatnak Pozsonyból Rajkára – olvasható a Közlekedésügyi Minisztérium pénteki sajtóközleményében. December 10-től felélesztik a rendszeres vasúti közlekedést Pozsony és Győr között.

 

Csaknem tíz év után indulnak újra a vonatok Pozsonyligetfalu – Rajka – Győr vonalon, mégpedig többségében a reggeli és délutáni csúcsforgalom idején. A tervek szerint összesen 10 vonat jár majd naponta oda-vissza.

 

Érsek Árpád (Most-Híd) közlekedésügyi miniszter pozitívan értékelte, hogy sikerült újraéleszteni a nemzetközi vasúti közlekedést az említett szakaszon.

 

 hirdetes_810x300  

A közleményből kiderül, hogy Pozsonyligetfalu és Hegyeshalom között személyvonatként közlekednek majd a járatok, tehát minden megállóhelyen megállnak Oroszvárt és Rajkát is beleértve. Győrbe már néhány kivételtől eltekintve gyorsított járatként közlekednek majd.

 

Érsek Árpád kiemelte, hogy az államnak minimális költségei keletkeznek az újrainduló járatokkal, mivel a magyar oldalon a járatokat a magyar-osztrák GySEV üzemelteti majd.

 

A vasúti személyszállítás, a Pozsony-Győr vonalon történő újraindítására a Magyarország és Szlovákia között beindított közös infrastrukturális fejlesztések keretében kerül sor.

 

Körkép.sk

Nyitókép: regionalbahn.hu/illusztráció

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!