Pénteken kezdődik a hagyományos karácsonyi vásár Pozsonyban, mégpedig a Fő téren, Hviezdoslav téren és a Ferencesek terén. A látogatók 140 bódéban vásárolhatnak ajándékokat, ételeket és italokat, de kulturális műsorok sokasága is vár rájuk.

 

A Fő téren és a Ferencesek terén 17 órakor nyitják meg a vásárt, amely egészen december 22-ig várja a látogatókat. A nyitóünnepségen Ivo Nesrovnal főpolgármester bekapcsolja a 12 méter magas karácsonyfa díszkivilágítását. A Fő téren 72, a Ferencesek terén 28 bódé várja majd a látogatókat, Nesroval elmondása emelték a szolgáltatások színvonalát és kulturáltabbá tették a környezetet – lehetőségünk lesz jótékonykodni is.

 

A kulturális műsorokon és fesztiválokon kívül korcsolyázhatunk is a Prímás és Hviezdoslav téren felállított jégpályán, az utóbbin 18 órakor nyílik meg a karácsonyi vásár, amely egészen december 23-ig tart. A nyitóünnepségen Radoslav Števčík, Óváros polgármestere mond majd ünnepi beszédet, a kézműves termékek mellett rengeteg mindent megkóstolhatunk és itt is megnyílik két jótékonysági bódé.  Itt egy 15 méter magas, 20.000 égővel feldíszített fát állítottak fel, amiben akár már ma este is gyönyörködhetünk.

 

 hirdetes_810x300  

 

Teraz.sk
kép: visitbratislava.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!