Monaco érdekes „válság” előtt áll: nincs elég területe, hogy helyet biztosítson 2700 multimilliomosnak, akik a következő évtizedekben bevándorolnának az európai miniállamba. A hercegség ezért egy 2 milliárdos projekt keretében a tengertől vesz területeket.

 

Monaco népessége 38 ezer főre tehető, és mivel az ország népszerű adóparadicsom, a Knight Frank ügynökség felmérése szerint 1220 állampolgár 30 millió dollárnál is nagyobb vagyonnal rendelkezik.

 

Az alapvetően természetellenes projektet paradox módon környezetvédelmi érvekbe csomagolták: az új lakónegyed, amely nem messze épül majd fel a Casino de Monte-Carlo-tól, ökologikus épületekből áll majd. A tengerfenéken élő állatokat és növényeket majd áttelepítik egy  rezervátumba. A korallok számára új korallzátonyokat készítenek 3D-s nyomdák segítségével, és egy másik helyre költöztetik a telepeiket.

 

 hirdetes_810x300  

Monacóban az ingatlanárak egyre magasabbak a hatalmas kereslet és a telekhiány miatt. Egy elsőosztályú rezidencia négyzetmétere nem egész 60 ezer euróba kerül. Párizs luxusnegyedeiben az ára ennek kevesebb, mint a harmada.

 

Azt már most sejteni lehet, hogy a leendő vevők számláján legalább 7 számjegyű összegek szerepelnek majd. A hercegségben azonban szükség is van a vastag pénztárcára, a legjobb parkolóhelyek jelenleg 500-700 ezer (!) euróért vásárolhatók meg.

 

HNonline.sk

Nyitókép: Mirror.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!