2017. december 7-én 17.00 órától a Pozsonyi Magyar Intézet társszervezésében nyílik meg Cseke Szilárd térinstallációja a pozsonyi Kunsthalle kiállítótermében. A kiállítás a Fall by the roadside – On and down the road címet viseli.

 

Cseke Szilárd képzőművész „Fall by the roadside” című első pozsonyi kiállítása során egy egész kiállítóteret betöltő interaktív, mobil installációt mutat be. A kiállított helyspecifikus installáció egy nagy léptékű kinetikus modell, ami a mai kérdésekre adandó válaszokat sürgeti. Cseke alkotása, mint kritikus modell, a látogatók bevonásával lehetőséget kíván teremteni a vitára és a beavatkozásra egyaránt.

 

A kiállítás kurátora German Kinga. A kiállítás 2017. december 8-tól 2018. február 4-ig lesz megtekinthető.

 

 hirdetes_400x285  

 

Cseke Szilárd (1967) Pápán született, Budapesten él és dolgozik. Sokoldalú életművének köszönhetően a magyar kortárs művészet egyik legelismertebb képviselője, munkássága mobil szobrokat és konceptuális festményeket is magában foglal. 1997-ben megkapta a Római Magyar Akadémia művészeti ösztöndíját és a Derkovits Gyula Állami Képzőművészeti ösztöndíjat. 2014-ben elnyerte a Munkácsy Mihály-díjat, Magyarország egyik legjelentősebb képzőművészeti elismerését.

 

Sustainable Identities – Fenntartható Identitások című kiállításával ő képviselte Magyarországot 2015-ben az 56. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennálén Olaszországban. Munkáit a nemzetközi színtéren is számos helyen bemutatták, mint például Berlinben, Bécsben, Stuttgartban, Frankfurtban. Alkotásai 2010-től sikerrel szerepelnek a legjelentősebb nemzetközi művészeti vásárokon, Torinóban, Madridban, Brüsszelben és New Yorkban az Armory Show-n. Munkái megtalálhatóak jelentős magán és közgyűjteményekben is.

 

Körkép.sk

Kép: Cseke Szilárd, munka fotók, Fall by the Roadside, 2017-18, Kunsthalle Bratislava, Szlovákia, A művész engedélyével

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!