Nyílt levélben szólította fel az Európai Bizottság elnökét, Jean-Claude Juncker-t Hans Eichel, volt német pénzügyminiszter, egyben a G20-ak egykori elnöke, hogy ne folyósítson több uniós pénzt Magyarországnak. Az exkluzív információt az Euronews tudta meg először.

 

A német politikus mellett három volt európai biztos is aláírta a levelet, név szerint Pascal Lamy, Franz Fischler és Yannis Paleokrassas, akik levelükben úgy fogalmaznak: „Arra kérjük az Európai Bizottságot, hogy ideiglenesen függesszen fel minden uniós támogatást Magyarország számára, kivéve azokat, melyeket a Bizottság közvetlenül oszt el, vagyis ahol a magyar kormány közvetítő szerepe nem érvényesül.”

 

Eichel hat évig, 1999-től volt Németország pénzügyminisztere. Az Euronews-nak azt mondta, aggasztja, ami az elmúlt időszakban Magyarországon és Lengyelországban történik. „Az elmúlt években az egész intézmény- és jogrendszer oly módon változott meg Magyarországon, mely lehetővé teszi, hogy az uniós pénzek nagy részét direkt vagy indirekt módon bizonyos üzleti és politikai körök szerezzék meg, tekintet nélkül arra, mennyire hátrányos ez a magyar társadalom számára.”

 

 hirdetes_810x300  

A politikusok ezután arról írnak, hogyan vonta hatalma alá az igazságszolgáltatást, a sajtót és az oktatást is a kormányzó párt, és „hogyan zaklatják a civil szervezeteket.”

 

Euronews
kép: politico.eu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!