A rendőrség vizsgálatot indított annak a pletykának az ügyében, mely szerint terrorveszély áll fenn az idei pozsonyi karácsonyi vásáron. A közösségi oldalon közzétett videóban Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány arra figyelmeztet, hogy egyelőre nem sikerült bebizonyítaniuk, hogy az információ valós-e vagy sem.

 

A pletyka az elmúlt napokban kezdett el terjedni, és egészen a rendőrségig eljutott. Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány személyesen válaszolt az aggodalmakra.

 

A közösségi médiában az emberek azt kérdezték Gašpartól, hogy fenyegeti-e őket terrorveszély a pozsonyi vagy más szlovákiai karácsonyi vásáron. Gašpar elmondása szerint a pletyka alapja a következő történet:

 

 hirdetes_810x300  

Egy arab származású személy elveszíti a pénztárcáját egy hotelben vagy az utcán az irataival együtt. A megtaláló visszajuttatja hozzá, erre az arab figyelmezteti, hogy egy adott napon ebben és ebben az órában nem menjen a karácsonyi vásárra, mert akkor veszélybe kerül”.

 

Prezident PZ Tibor Gašpar informuje

TERORISTI NA VIANOČNÝCH TRHOCH V BRATISLAVE: POLICAJNÝ PREZIDENT INFORMUJE

Gepostet von Polícia Slovenskej republiky am Mittwoch, 29. November 2017

 

Gašpar elmondása szerint a történet már a korábbi években is előfordult nemcsak Pozsonyban, de más európai nagyvárosban is. Ebben a pillanatban Pozsonyt érinti legkomolyabban az ügy.

 

A rendőrfőkapitány biztosított mindenkit, hogy a rendőrség nem talált bizonyítékot azzal kapcsolatban, hogy bármiféle terrorfenyegetettség állna fenn. „Mindezek ellenére mindenkit felszólítunk arra, hogy amennyiben ehhez hasonló történettel szembesül, azonnal hívja a rendőrséget a 158-as számon” – teszi hozzá Gašpar.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: VisitBratislava

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!