Elkezdődött a német CDUCSU és az SPD tárgyalása egy esetleges újabb nagykoalícióról. A tárgyaláshoz nagy reményeket fűznek Németországban: 10 héttel a választások után sem sikerült egyezségre jutni a kormányalakításról.

 

A találkozón részt vesz Frank-Walter Steinmeier német államfő, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) képviselői, a CDU testvérpártja, a Keresztényszociális Unió (CSU) képviselői és a Szociáldemokrata Párt (SPD) küldöttei.

 

Ahogy azt korábban a német államfő jelezte, személyesen jár közbe a pártoknál, hogy elkerüljék az előrehozott választásokat, amelyre leghamarább a kihirdetéstől számított 60 napon kerülhet sor.

 

 hirdetes_300x300  

Rossz hír azonban, hogy ha nem történik szivárogtatás, a találkozó eredményéről csak pénteken értesülhet a nyilvánosság.

 

Az SPD a választások után bejelentette, hogy nem akar koalícióra lépni Merkelékkel, inkább ellenzékbe vonul. És a szocdemek veszítettek legtöbbet népszerűségükből, és ebben nagy szerepe volt Merkel migrációs politikájának (nem mintha Martin Schulz szocialista pártelnök nem értett volna vele egyet). Kérdés, milyen áron hajlandóak megváltoztatni álláspontjukat.

 

 

 

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: DW.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!