A szlovák külügyminisztérium információs kampányt indít az ország NATO és EU-tagságáról. A külügyi tárca államtitkára szerint leginkább a fiatal generációt szeretnék megszólítani, ők ugyanis nem emlékeznek rá, vagy nem élték át, milyen volt a szlovákiai élet a tagság előtt, hogyan lettünk tagjai a szervezeteknek. Ennek érdekében beszélgetéseket tartanak majd a középiskolákban, valamint a tanárok is szakmai képzésben részesülnek.

 

A minisztérium Európai Unióról szóló kampánya már idén elkezdődött, a kormány és a parlament képviselői Besztercebányán, Kassán, Nyitrán és Nagyszombatban is egyetemi beszélgetéseken vettek részt. A stratégiai kommunikációs részleg vezetője, Miroslav Wlachovský elmondta, Szlovákia egyike annak az öt országnak, amely csatlakozott a Mi Vagyunk a NATO (WeAreNATO) kezdeményezéshez.

 

 

Ivana Korčok államtitkár szerint nem az a céljuk, hogy Szlovákiában mindenki szeresse a NATO-t, de tudatosítsák az emberek, hogy nem létezik más jobb és olcsóbb biztonsági és védelmi biztosíték, mint a NATO-tagság.

  hirdetes_300x300   

 

Szlovákián kívül Kanada, Portugália, Románia és az Egyesült Királyság csatlakozott a programhoz, de valamilyen szinten minden tagország részt vesz benne. „Szeretnénk megismertetni a nyilvánossággal azokat az embereket és véleményüket akik a szövetséget alkotják, a szövetségeseket, akik szükség esetén segíteni tudnak.” – tette hozzá Wlachovský.

 

Webnoviny.sk
kép: pravda.sk / TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!