„Ez a téma azért nem annyira vészes, hogy bukjon miatta a kormány, mert könnyen feloldható” – mondta Andrej DAnko házelnök a Hospodárske Noviny gazdasági lap internetes kiadásának onlinetelevíziós adásában.

 

Az SNS vezére elmondta, hogy valamiféle egyezség már van a koalíción belül. Danko szavait Debnár Kéára most-hidas szóvivő is megerősítette a HN-nek.

 

Danko szerint a bérek befagyasztása csak elodázza a probléma megoldását.

 

 hirdetes_400x285  

„Mi felelősen vettünk részt a tegnapi találkozón. Világossá tettük, hogy mindenkinek vannak feltételei. A mi feltételünk, hogy Szlovákiának végre legyen egy világos és átlátható javadalmazási rendszere az állami tisztviselőkre vonatkozóan, aminek el kell indulnia a jövő év első felében.”

 

mondta Danko.

 

A szlovák nemzetiek megadóztatnák a képviselői béreket, de ezen túl az europarlamenti képviselők fizetését is – bár ennek vannak jogi akadályai.

 

A Most-Híd szóvivője szerint is megegyezésre jutottak a koalíciós partnerek, akik holnap tájékoztatják a frakciókat a döntésről. A Denník N szlovák napilap információi szerint szimbolikus 1 euróval emelnék meg a honatyák fizetését, és módosítanák az adózási feltételeket.

 

A mostani koalíciós feszültséget az váltotta ki, hogy november végén a parlament nem szavazta meg a képviselői fizetések befagyasztásáról szóló javaslatot. Az SNS-ből például csak Andrej Danko szavazott a beadvány mellett. A 81 mandátummal bíró kormányból 32-en szavazták meg a javaslatot.

 

HNonline.sk

Nyitókép: SME.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!