Szlovákia tíz évvel ezelőtt csatlakozott a schengeni övezethez, ezért a belügyminisztérium december végére egy nagyszabású eseményt szervez 120 ezer euróért.

 

Az ár még nem végleges, de egyre inkább közeledik ahhoz az összeghez, amelyet a külügyminisztérium fizetett ki tavaly az Evka ügynökségnek egy gálaestért, amelyen bemutatták a szlovák EU-elnökség hivatalos logóját. Akkor 156 ezer eurós szerződést írtak alá. Később azonban kiderült, hogy a külügyi tárca más illetékeket is fizetett, bár megpróbálták eltitkolni a részleteket.

 

A belügyminisztérium az Akran ügynökséget bízta meg a program megszervezésével. Állítják, hogy három jelentkező közül választottak, az ár és javaslat alapján. Az ügynökség feladata lesz a terep elkészítése, valamint a rendezvény megszervezése, amely karácsony előtt (december 20-21) kerül megrendezésre a Szlovák Nemzeti Színház új épületében és környékén.

 

 hirdetes_300x300  

A program részesei lesznek a tárca tagozatai is, például a minisztérium zenekara. Díjazzák majd azokat, akik segítettek a csatlakozás előkészítésében, még 2007-ben. A rendezvényről televíziós felvétel is készül, amelyet az RTVS közvetít majd.

 

SME
kép: Erik Adamson / Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!