Andrej Babiš, az új cseh kormányfő kész 200 millió cseh koronát felajánlani az Európai Uniónak a migrációs válság rendezésének segítésére, mégpedig abban a reményben, hogy Prága így elkerülheti a menekültkvóták elutasítása miatt Csehország ellen indított kötelezettségszegési eljárást – írta a Hospodárske noviny című cseh liberális gazdasági lap pénteki számában.

 

Az Európai Bizottság csütörtökön jelentette be, hogy új szakaszba lépteti, az Európai Bíróság elé utalja a Csehország, Lengyelország és Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárást, mert ez a három ország nem hajlandó teljesíteni a menekültek elosztásáról hozott uniós határozatot. Babiš aznapi reagálásban elmondta: tárgyalni kíván az Európai Bizottsággal, hogy az vonja vissza vonatkozó beadványát. Babišnak miniszterelnökként ez lesz az első külföldi útja.

 

A Hospodárske noviny szerint Babiš elődjénél, Bohuslav Sobotka kormányfőnél is hangsúlyosabban fogja majd ellenezni a menekültügyi kvótákat az EU-tagországok miniszterelnöki találkozóján, amelyet december 14-én és 15-én tartanak Brüsszelben.

 

 hirdetes_300x300  

MTI

Nyitókép: ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!