Szombat délután 14 órakor kezdődik a DAC-ViOn Aranyosmarót összecsapás a dunaszerdahelyi MOL Arénában. Marco Rossi védenceinek ez lesz az utolsó bajnoki mérkőzése idén, így mindenképp szeretnék megerősíteni pozíciójukat a tabellán és a szurkolókat is szép játékkal akarják boldoggá tenni. 

 

A holnapi lesz a DAC 706. élvonalbeli mérkőzése, és a 348. hazai pályán. 18 forduló után 31 pontot szerzett a csapat, mi az önálló szlovák első liga (az 1993/94-es évadtól) legjobb sárga-kék eredménye.

 

Bár a dunaszerdahelyi védelem tökéletesen működik, a támadójátékkal akadtak kisebb gondok: a csapat legutóbbi három mérkőzése is gól nélküli döntetlennel végződött. Reméljük, ma kiszakad a gólzsák és sikerül elcsípni akár a dobogó legalsó fokát!

 

 hirdetes_810x300  

Az ellenfél

 

A ViOn a tizedik idényét tölti az élvonalban, legjobb helyezésük a 2010/11-es szezonban elért hatodik hely. Holnap 23. alkalommal találkozik a DAC a Zsitva-parti együttessel, és bár az egymás elleni találkozók mérlege az aranyosmarótiaknak kedvez, a legutóbbi három összecsapás a DAC győzelmével ért véget.

 

A végéhez közeledő 2017-es évben kétszer találkozott velük a DAC, mindkét alkalommal Aranyosmaróton, és mindkét találkozó a dunaszerdahelyiek egygólos győzelemmel ért véget, méghozzá úgy, hogy sikerült hátrányból fordítani.

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése az élvonalban:

2016.04.30. – ViOn-DAC 1:0, gólszerző: De Souza, 1083 néző
2016.09.10. – ViOn-DAC 1:1, gólszerzők: Orávik 11m – Sarr, 1610 néző
2016.12.10. – DAC-ViOn 1:0, gólszerző: Vida, 3777 néző
2017.05.07. – ViOn-DAC 1:2, gólszerzők: Pintér – Brašeň, Pačinda, 2014 néző
2017.09.17. – ViOn-DAC 2:3, gólszerzők: Gešnábel 2 – Kalmár 2, Divković, 1786 néző

 

Adventi gyűjtés és Mikulás 

 

Az év utolsó két játéknapja a jótékonyság jegyében zajlik, a Ligás Klubok Uniója ezeket Adventi fordulóknak nevezte ki. A holnapi DAC-Aranyosmarót mérkőzés előtt és alatt is megtalálhatók lesznek a LKU Alapítványa – A mi ligánk (Nadácia ÚLK – Naša liga) munkatársai a MOL Arénában, akiktől a szurkolók megvásárolhatják a stílusos, fából készült karácsonyfadíszeket.

 

A klub az egész, jótékonyságból befolyt összeget a DAC egyik hűséges szurkolójának adományozza – a bérlettel rendelkező és a rákbetegségben szenvedő Valocsai Gyulának. Gyula részére a BC sarokban található Fanshop-sátorban, illetve a VIP éttermekben elhelyezett perselyekbe is adakozhatnak.

 

fotó: fcdac.sk

 

A holnapi találkozó alkalmával a MOL Arénába látogat a Mikulás, és ajándékot oszt ki minden gyermeknek, aki az év során jól viselkedett. A VIP belépővel és bérlettel rendelkezők is lazíthatnak, számukra Karácsonyi Afterpartyt szerveznek a stadionban.

 

Jegyvásárlás és fizetés

 

A belépőjegyek értékesítése az eredeti szétírás szerint folytatódik a MOL Aréna jegypénztáraiban, illetve online a predpredaj.sk portálon.  A MOL Aréna büféiben csak az ún. Cashless kártyával lehetséges fizetni. Ez a készpénznélküli rendszer a feltöltőkártyák elve alapján működik, helyettesítve a készpénzes fizetést. A szombati DAC-ViOn bajnoki alkalmával is csak ezen a módon tudnak a szurkolók a büfékben fogyasztani. A MOL Aréna jegypénztárainak  szombati nyitvatartási ideje:

 

10.00-tól 17.00-ig: a MOL Aréna 2-es számú jegypénztára (a forgóajtóknál); a mérkőzés után itt igényelhető vissza a Cashless kártyán fennmaradó kredit
10.00-tól a második félidő kezdetéig: a MOL Aréna 3-as számú jegypénztára (a B1-es szektornál)

 

Huk és Kalmár is buzdít 

 

Tomáš Huk jubileumi mérkőzés előtt áll. A még mindig csak 22 esztendős, Kassáról származó futballista holnap ugyanis a századik élvonalbeli összecsapását abszolválhatja. Ebből hatvanat a DAC színeiben gyűjtött.

 

 

A Fortuna Liga 19. fordulójának műsora

 

Szombat, 2017. december 9., 14:00 ó: DAC-Zlaté Moravce, Senica-Michalovce, Trnava-Prešov, Podbrezová-Nitra, 15:00 ó: Trenčín-Žilina
Vasárnap, 2017. december 10., 14:00 ó: Ružomberok-Slovan

 

Körkép.sk
adatok, képek: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!