Új politikai program elfogadása és Richard Raši alelnökké választása – ez vár a meghívott 415 küldöttre a Smer-SD kongresszusán, amelyet ma rendeznek meg Turócszentmártonban (Martin). A meghívottak között szerepel 50 hazai vendég és 20 külképviseleti helyettes is.

 

Rašit Robert Fico pártelnök (Smer-SD) jelölte a posztra, Kassa polgármestere a távozó Marek Maďarič helyét foglalhatja el. „Ő a Smer-SD arca, a kezdetektől fogva kapcsolódik a párthoz. Egy rendkívül távlati kerettagnak tartjuk a jövőre nézve.” – mondta  a kormányfő.

 

A program szerint csak egy csere lesz majd a párt vezetésében, Robert  Kaliňák, Juraj Blanár, Peter Žiga, Peter Pellegrini és Peter Kažimír alelnökök nem követik a kulturális miniszter példáját, még három évre szól alelnöki mandátumuk.

 

 hirdetes_400x285  

A kongresszuson nem oldják meg a párt főmenedzseri pozíciójának kérdését sem. Ezt jelenleg Ján Richter munkaügyi miniszter tölti be, de a jövőben átadhatja helyét másvalakinek. Hogy ki lesz az utódja, még nem tudjuk, de Richter inkább miniszter maradna. „Lehet én leszek az. Van elképzelésem arról, hogy irányítanám a pártot, ha lenne rá lehetőségem.” – mondta mosolyogva Fico és hozzátette, erről majd az elnökség dönt a jövőben.

 

Richter kapcsán a kormányfő megjegyezte, hogy kiváló miniszterről van szó és ha távozni akarna, győzködni fogja, hogy maradjon. Kaliňák belügyminiszter továbbra is elvezi a miniszterelnök teljes bizalmát. Fico az elnökség tárgyalása után többször is elismételte, hogy a Smer-SD a legsikeresebb párt Szlovákia történetében.

 

Teraz.sk
kép: David Ištok/Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!